Bastogne

Last minute Ardennen? Bastogne bezoeken.

Waarom tijdens je last minute vakantie Ardennen, Bastogne bezoeken?
Bastogne dat ook wel Bastenaken wordt genoemd is een stad in de Ardennen die veel te maken heeft gehad met de Tweede Wereldoorlog. Met name om de Slag om de Ardennen. Daarnaast is het ook wereldberoemd door de wielerklassieker die er jaarlijks wordt gereden.

heerlijke huisjes lastminute ardennen banner

Geschiedenis en natuur komen hier samen

Bastogne is een plek in de Ardennen waar geschiedenis en natuur perfect wordt gecombineerd. Er zijn prachtige gebieden waar je de mooiste wandelingen kunt maken en talloze museums waar je alles komt te weten over de historie van de stad. Een prima uitvalsbasis voor je last minute vakantie in de Ardennen.


Center Parcs in de natuur banner

Wat is er te doen in Bastogne?

De stad heeft veel te maken gehad met de oorlog waardoor er veel bezienswaardigheden te vinden zijn die daar mee te maken heeft. Denk aan het Bastogne War Museum, de Bastogne Barracks en het Mémorial du Mardasson.

wandeling met kinderen Ardennen

Bastogne War Museum

Als je meer te weten wilt komen over de Slag om de Ardennen is het de moeite waard om het Bastogne War Museum te bezoeken. Het ligt net iets buiten het centrum en laat je kennis maken met het verhaal van het Ardennenoffensief. Het hoogtepunt van het museum is de reconstructie waar het gevecht opnieuw tot leven komt. Een indrukwekkende ervaring.


Mémorial du Mardasson

Als je het museum gaat bezoeken dat we zojuist hebben besproken, kun je ook het Mémorial du Mardasson bezichtigen.Het is een oorlogsmonument dat in 1950 is neergezet en is te herkennen aan zijn vorm. Een ster met vijf punten. Het monument is er neergezet om de Amerikaanse soldaten te herdenken die tijdens de Slag om de Ardennen het niet hebben overleefd.

Bastogne Barracks

Een andere museum dat betrekking heeft tot de Slag van de Ardennen is Bastogne Barracks. Ook hier zal het verhaal van de oorlog worden verteld en kun je onder andere wapens, apparatuur, uitrustingen maar ook tanks bekijken die in die tijd werden gebruikt. tijdens je bezoek aan het museum kun je ook de ondergrondse ruimtes bekijken. Hier vind je onder andere het kantoor van Anthony McAuliffe. Een belangrijk Amerikaans generaal.

kasteel Durbuy in de Ardennen

Parc Elisabeth

Als je even helemaal wat anders wilt, kun je het Parc Elisabeth bezoeken. Het is midden in het centrum te vinden en je kunt er heerlijk tot rust komen. Maak een wandeling door het park dat omringt is door groen. Er zijn fruitbomen te vinden, een rozentuin maar ook fonteinen. Ieder jaar, in juni is het er groot feest. Het is dus best wel leuk een minute vakantie Bastogne, Ardennen, in juni te boeken. Geniet van de omgeving, klets met lokale inwoners of ga gezellig met de hele familie picknicken.


Saint-Pierre Kerk

Als je het oudste gebouw wilt ontdekken van de stad moet je bij het Saint-Pierre Kerk zijn. Het is geheel in Romaanse stijl en stamt af uit de 13de eeuw. Helaas is niet alles origineel. Zo is het grotendeels herbouwd met uitzondering van de toren. De kerk had helaas ook te lijden tijdens de Tweede Wereldoorlog door de bombardementen die plaatsvonden in Bastogne.

Leuke andere plaatsen in de buurt van Bastogne

In Bastogne is een heleboel te beleven maar er zijn ook meerdere plaatsen rondom de stad, die het bezoeken de moeite waard zijn. Het zorgt voor een waardevolle toevoeging aan je vakantie. Zo kun je geweldige fietstochten maken in Bertogne en ook Sainte-Ode heeft veel natuur te bieden. Luxemburg is ook op korte afstand te bereiken en zo kun je onder andere Wincrange bezoeken.

fietsvakantie korte pauze

Last minute vakantieparken en campings in Bastogne

Een ideale plek om te verblijven tijdens je vakantie in de Ardennen is Camping Renval. Het is een prachtige camping met een uitgebreid aanbod aan faciliteiten. Het is mogelijk om er een last minute stacaravan te huren maar een kampeerplaats huren is ook een optie. Ook is het mogelijk er een last minute Ardennen met hond te boeken.


landal lastminute ardennen banner